Yazıcıoğlu olayında önemli gelişme

Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 29 Mart 2009 tarihinde hayatını kaybettiği helikopter “kazası”na ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

yazicioglu olayinda onemli gelisme

Kaza anına dair tartışmalı radar kayıtları TÜBİTAK uzmanı bilirkişilerce yerinde incelemeye alınacak. Yeni Akit'ten Yiğit Doğaner'in elde ettiği bilgilere göre "kaza"nın gerçekleştiği saatlere ait radar kayıtları soruşturmayı yürüten savcı, TÜBİTAK uzmanı 3 bilirkişi ve BBP'nin avukatlarınca Genelkurmay radar üslerinde incelenecek.

HELİKOPTERLE AYNI BÖLGEDE ASKERİ UÇAKLAR VARDI!

Daha önce Büyük Birlik Partisi yöneticilerince de gündeme getirilen helikopterin düştüğü alandaki hava hareketliliği ve bu saat dilimine ilişkin radar kayıtlarının olmaması şüpheleri artırmış; Yazıcıoğlu'nun içerisinde bulunduğu helikopterin üzerinden bir askeri uçağın geçtiği, bu esnada oluşan etki ile helikopterin düştüğü-düşürüldüğü öne sürülmüştü. Genelkurmay'ın verdiği bilgiler de bu iddiaları güçlendirmişti. Genelkurmay kayıtlarına göre de helikopterin düşmesinden yaklaşık 5 dakika önce olay mahalline 28,5 km uzaklıkta iki F-16 ve bir F-4 olmak üzere üç askeri uçak vardı.

SAVCI, YERİNDE İNCELEME TALEBİNDE BULUNDU

Şüpheler üzerine Genelkurmay'dan ayrıntılı radar kayıtları istenmiş ancak mahkemeye gönderilen kayıtlarda tamda kazanın olduğu anı işaret eden 4 dakika 47 saniyelik bir boşluk kafaları iyice karıştırmıştı. Bu gelişme üzerine Savcı, Genelkurmay'dan gelen radar kayıtlarının gerçekliğinden şüpheye düşmesi üzerine yerinde inceleme talebinde bulunmuştu.

İNCELEME BU AY İÇERİSİNDE

Savcının bu talebini yerinde gören Genelkurmay inceleme iznini verdi. İşte şimdi Savcı, TÜBİTAK uzmanı bilirkişiler ve BBP avukatları bu 4 dakika 47 saniyelik boşluğun izini sürecek ve hava hareketliliği dahil bu esnada yaşananları mercek altına alacaklar. İncelemenin bu ay içerisinde Ankara Ahlatlıbel ve Erzurum'daki radar üslerinde gerçekleşeceği öğrenildi.

RADAR ARIZASI TAM KAZA ANINA DENK GELMİŞ!

Genelkurmay Başkanlığı'nın, soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği bir yazısında kazanın yaşandığı gün saat 15:03.02 ile 15:07.40 arası dijital radar görüntü kayıtlarının doğu bölgesindeki bütün radarlarda meydana gelen kısa süreli bir arıza nedeniyle alınamadığı bildirilmişti. Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) daha önce yaptığı tespitlerde de helikopterin tam da bu zaman aralığında düştüğü yer almıştı.