TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, "Artık bölgesel kalkınmada yerel katkının, bölgesel katkının payı geçmişe göre çok daha yüksek olmak zorunda" dedi.
TÜSİAD'ın yayın organı GÖRÜŞ dergisi yeni sayısında "Barış Süreci ve Bölgesel Kalkınma" konusunu ele aldı. Dergide çözüm sürecinin ekonomik kalkınmaya etkilerine ilişkin makalelere yer verildi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da derginin kapak konusuna bir makale ile katkıda bulundu. TÜSİAD'ın Cizre'de düzenlediği toplantıya değinen YILMAZ şu ifadeleri kullandı:
"Üyelerimizin bu zirveye katılma konusunda gösterdikleri heyecan, bölgenin geleceğine yönelik projeleri özel sektörün ülkemizin en zor sorununun çözümü yönünde atılan adımlara ne denli güçlü bir destek verdiğinin de göstergesiydi. Gerek yöre halkı gerekse ulusal medya bu buluşmayı gerçekten büyük bir heyecanla karşıladı. Ülkenin bütünlüğü ve dirliği açısından ekonomik kalkınmanın ne denli önemli olduğu konusunda bir mutabakatın varlığı bu olumlu tepkide muhakkak ciddi bir paya sahipti. Ancak sanıyorum ki Cizre'deki buluşmanın bu denli sıcak bir atmosferde gerçekleşmesinde tüm toplumumuzda çok güçlü şekilde var olduğuna inandığım acılı günleri geride bırakmak iradesinin de payı yüksekti."
Bölgesel kalkınmanın önemine değinen Yılmaz şunları kaydetti:
"Aslında bölgenin kalkınmasını ele alırken bunu yalnızca Türkiye'nin bir meselesi ya da şiddetin bugüne dek yaptığı tahribatın tersine çevrilmesi açılarından da görmemeliyiz. Bölgesel kalkınma bu sayımızdaki yazılardan da anlaşılacağı gibi 21. yüzyılın dünyasında ekonomik düşüncenin ve siyasetin merkezinde yer alacak. Dolayısıyla tüm dünyada bölgesel kalkınma meselesine bakışta yeni yaklaşımların öne çıktığını da takip ediyoruz. Artık bölgesel kalkınmada yerel katkının, bölgesel katkının payı geçmişe göre çok daha yüksek olmak zorunda."