THY kargoda da dünya lideri olacak

Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen THY, kargoda da liderliğe oynuyor. Amerikalı ortağı ile bölgesinin en büyük bakım ve onarım merkezi HABOM’u faaliyete geçiren milli şirket, Atatürk Havalimanı’nda da ilave kargo binasını hizmete açtı.

THY kargoda da dünya lideri olacak

Türk Hava Yolları’nın alt markası olarak uçuş ağı ve filosunu kullanan Turkish Cargo, küresel hava kargo sektörünün en hızlı büyüyen kuruluşlarından. Turkish Cargo, Atatürk Hava Limanı, 06/24 numaralı pist sonunda dün gerçekleşen törende hizmete açılan yeni depo sahası ile yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni inşa edilen tesis, Türk Hava Yolları’nın kargo alanındaki büyümesinde önemli bir rol üstleniyor. İlk uluslararası kargoyu 1936 yılında taşıyan Türk Hava Yolları’nın, posta ve önemli dokümanlarla başlayan kargo nakilleri, müşteri ihtiyaçlarına göre zaman içerisinde farklılık ve çeşitlilik göstermeye başladı. 2000 yılına gelindiğinde ise, Türk Hava Yolları bünyesinde gerçekleşen yeniden yapılanma sürecinde kargo departmanı, “Turkish Cargo” ismi altında düzenlenerek, alanında uzman ekibi ile daha aktif ve güvenli bir araç olarak küresel hava kargo sektöründe tercih nedeni oldu.
DEV KARGO FİLOSU
Turkish Cargo, Türk Hava Yolları’na ait 233 yolcu uçağı ile 239 destinasyona kargo nakilleri yaparken, 10 adet kargo uçağı ile de dünya genelinde 47 noktaya tarifeli kargo seferleri düzenliyor. Kargo paketlerini talep edilen adreslere iletmek için sefer düzenlenmeyen 1000’den fazla noktaya da karayolu üzerinden ulaştırma imkanı sağlıyor. 10 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan yeni depo sahasının teknik özellikleri parmak ısırtıyor.
KARGO BİNASANIN ÖZELLİKLERİ
Arazinin kapalı alan boyutu 10 bin 500 metrekare.
ULD (Unit Load Device) depolama kapasitesi;333 adet konteyner ve 1000 metrekare posta için operasyon alanı.
Soğuk hava depolama alanı 700 metrekare.
5 adet soğuk hava deposu bulunuyor. Bunlardan 2 adedi 2C˚-8C˚, 2 adedi 15C˚-25C˚, 1 adedi ise her iki varyasyonda çalışabilir özellikte.
Soğuk hava depolarının ULD (Unit Load Device) depolama kapasitesi ise 56 palet.
Sahada görülebilecek elektrik kesilmelerine karşı bağımsız bir jeneratör bulunuyor. Bu sayede soğuk zincirin olası elektrik kesintilerinden de korunması sağlanıyor.