Gerçek hayatta suç olan sanal medyada da suçtur

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Binali Yıldırım, "Bu memleketin ilerlemesini yavaşlatmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Biz hata yapıyorsak 100 kere özür dileyelim. Hatamız İstanbul'a yeni köprü yapmak." dedi.

Gerçek hayatta suç olan sanal medyada da suçtur

Bakan Binali Yıldırım, Turkcell genel merkezinde düzenlenen Geleceğe Yazanlar Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Programa, Yıldırım'ın yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı (BTK) Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.
   
Programda konuşan Bakan Yıldırım, "Bu memleketin ilerlemesini yavaşlatmak isteyenlere fırsat vermeyelim." diyen Yıldırım, "Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Haziran ayının başında sosyal medya organizasyonlu olaylar yaşandı. Aynı dönemde Şili'de, Brezilya'da da olaylar yaşandı. Toplantıların protestoların konularına baktım, Arjantin'dekiler sokağa çıkanlar bağırıyor. 'Uyanın, eğlenceye, futbola paraları harcamayı artık bırakın da köprü yapın, yol yapın, alt yapıyı geliştirin, israf etmeyin kaynakları.' Bizimkilere de bakıyorum, '3.Köprü'yü yapmayın, havalimanını yapmayın.' Allah Allah. Farkı görebiliyor musunuz? Yani yoksulluğa razı olsun bu ülkede gelişmesin. Yani bunun tercümesi budur. Biz hata yapıyorsak 100 kere özür dileyelim. Hatamız İstanbul'a yeni köprü yapıyoruz. Otoyollar, hızlı trenler, boğaz altından tren yolu yapıyoruz. Bunlar hataysa Eyvallah. Ama değilse, insaflı olalım. Bu memleket hepimizin." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Konuşalım arkadaşlar. Konuşmamak kötü ama boş konuşmayacağız. Konuşmamız da bir sonuç doğurup bir şey üretecek. Ülkeler araştırmada daha iyi durumda biz de araştırmayı iyi kullanmamız lazım. Sosyal medyayı çok kullanmamız iyi bir şeydir. Zaman zaman arızalar oluyor ama hatalarımızı görmek de güzel bir şeydir. Alan yeni bir alan.  Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Prensip şudur, gerçek hayatta en suçsa sosyal hayatta da o suçtur. Yazdığınız şey normal hayatta da suç teşkil ediyorsa suçtur. Bu bilgisayara bir parmağınızı attınız mı, ömür boyu çıkmaz. Parmak iziniz değişir bu değişmez." dedi.
   
Taksim'deki olayların sosyal medya boyutuna değinen Yıldırım, "Taksim'deki esnaf, 'Bakanım 60 gündür iş yapamıyoruz. Nereden çıkardın şu sosyal medyayı başımıza' diyorlar. Bunları yapmaya hakkımız var mı? Biz bunu yaptık ki akıl yolarlında insanlarımız sınır tanımadan gitsin diye mi, ne dedik yolda hız felaket internette hız bereket. Bu yollara ihtiyacımız var ama bu yolları düzgün kullanmaya da ihtiyacımız var." diye konuştu.