Güzelliğin herkes için önemli olduğunu düşünecek olursak günümüzde estetik ameliyatlara talep ve bu tür operasyonların yapılma sayısı artmıştır. Hoş görünmenin herkesin hakkını olduğunu düşünecek olursak bu tür ameliyatların sayısının artmasını doğal karşılamalıyız. Örneğin, yüz bölgesinde meydana gelen kırışıklık ve sarkmalar yaşlanma sürecinin doğal belirtileri olarak karşımıza çıkmakta, bu belirtilerin ortaya çıkışının geciktirilmesi için farklı yöntemler kullanılabilirken, belirtiler ortaya çıktıktan sonra da birtakım operasyonlar ile belirtilerin ortadan kaldırılması sağlanabilmektedir. Yüz germe; kaş kaldırma, şakak gerdirme, badem göz estetiği, göz kapağı estetiği ve elmacık estetiği olarak çeşitlendirilebilir. Bu hastanın isteğine göre sadece o bölgeye uygulanan bir gerdirme türüdür. Kişi ihtiyacına göre bunlardan birini seçebilir.
Kepçe kulak estetiği ameliyatlarında ise risk derecesi çok çok düşüktür. Ancak her ameliyatta olduğu gibi otoplasti ameliyatları sonrasında da potansiyel risk faktörleri bulunmaktadır. Enfeksiyon, kanama ve hematom ilk akla gelen potansiyel risklerdir. Şu ana dek bu sıkıntılarla karşılaşmamış olunsa da prensip olarak ameliyatın risklerini de hastalarımıza anlatırız. Dünyada kabul edilen görüş kepçe kulak onarımının okul öncesi çağda tamamlanması gerektiğidir. Dolayısı ile bu ameliyat için tavsiye edilen yaş aralığı 5 ila 7 arası olmaktadır. Bu yaşlarda kulak anatomik olarak gelişimini tamamlamakta ve çocuğun okulda maruz kalabileceği psikolojik travma önlenmiş olmaktadır. Bütün bunların yanında kepçe kulak ameliyatı her yaş döneminde yapılabilir.
Jinekomasti erkeklerin meme dokusunun aşırı büyümesine denir. Göğüsteki meme dokusu, kadınlık hormonu östrojenin fazlalığına ya da erkeklik hormonu testesteronun eksikliğine bağlı olarak büyür. Bebeklerde, ergenlik çağındaki erkeklerde ve yaşlı erkeklerde görülebilir. Bazı erkek çocukları veya ergen erkeklerde meme bölgesinde normalden fazla yağ toplanması oluşabilir, bu duruma pseudojinekomasti (yalancı jinekomasti) denir. Cerrahi tedavi yöntemi olarak liposuction ve meme bezinin çıkarılma teknikleri en uygun tekniklerdir. Bu tedavi yöntemleri memenin muayene bulgularına göre değişir. Meme dokusunda fazla miktarda yağ dokusu mevcut hastalarda liposuction yöntemi ile iyi neticeler alınır. Yağ dokusu fazlalığı ile birlikte meme bezi fazlalığı olan hastalarda ise liposuction la birlikte meme dokusunun çıkarılması gerekir.