Ergenekon davasında tahliye sayısı 7 oldu

Ergenekon Davası sanıklarından emekli albay Levent Göktaş ve Sedat Peker'in ardından Avukat Kemal Kerinçsiz, emekli albay Dursun Çiçek, eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan hakkında tahliye kararı çıktı.

ergenekon davasinda tahliye sayisi 7 oldu

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine karar verdi. Tuncay Özkan serbest kaldı ve cezaevinden çıktı.

Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu.

Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş'ın tahliyesine hükmetti.

DURSUN ÇİÇEK'E TAHLİYE

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi.

Tahliyelere iki isim daha eklendi. Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan da tahliye edildi.

İBRAHİM ŞAHİN'E TAHLİYE

Ergenekon Davası'nda eski Özel Harekat Dairesi Başkanı  İbrahim Şahin'in de tahliyesine karar verildi.

Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.

Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.

Bu arada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın da aralarında yer aldığı bazı sanıkların tahliye taleplerinin reddine ilişkin karar vermişti.

SON GELİŞME: 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye talebi reddedilen Kemal Kerinçsiz ile Mehmet Ersöz 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edildi. Kemal Kerinçsiz hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu.



DAHA ÖNCE 3 KİŞİYE RET KARARI VERMİŞTİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi: "Diğer mahkemeler tahliye kararı veremez" açıklamasında bulundu. Mahkeme 5 kişinin tahliyesini reddetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Veli Küçük, Yalçın Küçük ve Kemal Kerinçsiz'in tahliye talebi reddedildi.

Mahkemeden yapılan açıklamada "Meclis  ÖYM'leri kaldırımaz Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu yaptık" denildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan açıklamada  TBMM mahkeme kurar  ancak mahkemeleri HSYK kapatır. TBMM'nce mahkemelerin kapatılması  Anayasaya aykırıdır " denildi.

HSYK'DAN 13. AĞIR CEZAYA SERT ÇIKIŞ "YETKİ GASPI"

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıklamasından sonra bu kez HSYK açıklamada bulunarak  Anayasaya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM'ndedir. 13. Ağır Ceza Mahkemesi yetki gaspı yaptı" denildi.

Ergenekon davası sanık avukatı Murat Ergün mahkeme önünde açıklamalarda bulundu. "Olumlu ya da olumsuz mahkemelerden çıkan karara saygı duyduklarını" belirtirken 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı açıklamaları yakından izlediklerini açıkladılar.

Sanık avukatlarından Celal Ülgen ise, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı Türkiye tarihine geçecek bir karar olarak değerlendirdi. Ülgen, ÖYM'lerin kapatılmasına rağmen 13. Ağır Ceza'nın hala faaliyette imiş gibi açıklamalarda bulunması ve karar almasını tepki gösterdi "Sanıkların bu mahkemeye tahliye talebi olmamasına rağmen bu yönde karar vererek bir kaos oluşturulmuştur. Bu karar Türkiye'de yargı tarihine bir damga vurmuştur" dedi.