Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından geri gönderilen şike davası dosyasında yeni celse açılmayacak.
Dava kapsamında örgüt yöneticiliği ve şike suçlarından 6 yıl 3 hapis cezasına çarptırılan Aziz Yıldırım ile diğer sanıklar yeniden hakim karşısına çıkmayacak, eksiklikler ise dosya üzerinden giderilecek. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ında aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen kararı inceleyen Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dün kararını vermişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi dava dosyasında usül yönünden bazı eksikler tespit ederek bu eksikliklerin giderilmesi için dosyanın geri gönderilmesine karar vermişti. Daire dosyanın şike davasını karara bağlayan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Yargıtay Başsavcılığı’na iletmişti.
DOSYA HENÜZ MAHKEMEYE ULAŞMADI
Usul yönünden eksiklerin tespit edildiği dosyanın henüz 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderilen dosyada esasa yönelik bozma olmadığı için tekrar celse açılmayacak, sanıklar ise mahkemeye gelmeyecek. İmza veya tebligat eksikliğinden kaynaklandığı tahmin edilen usül eksikliği mahkeme tarafından tamamlanıp düzeltilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne geri gönderilecek.
Futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi 2 Temmuz 2012 de görülen celsede kararını açıklamıştı. Mahkeme kararında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a şike, teşvik ve örgüt kurmak suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti.48 şüpheli hakkında çeşitli hapis cezaları veren mahkeme 44 sanık hakkında ise beraat kararı vermişti. Dava kapsamında ifadesi alınmadığı için dosyası ayrılan Emenual Emenike’nin ise daha sonra yapılan yargılamada beraat etmişti.
HRANT DİNK DOSYASINDA DA YAŞANMIŞTI
Buna benzer durum Hrant Dink cinayeti dosyasında da yaşanmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan dosya Yargıtay’dan eksik tebligat nedeniyle iade edilmişti. Dosya üzerinden eksiklikleri gideren mahkeme dosyayı tekrar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti.