Fenerbahçe Kulübü CEO'su Hasan Hakkı Yılmaz, Fenerbahçe'nin bir altın lira olduğunu ve bu sebeple atılan çamurların bir etksi olmayacağını söyledi.
Fenerbahçe Kulübü’nde 'Kurumsallık ve Sürdürülebilirlik' toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, Fenerbahçe Kulübü CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, Fenerbahçe Kulübü Yöneticileri, Fenerbahçe Kulübü üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Fenerbahçe’nin CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, Türkiye’de ki değişimden kendilerini soyutlamadan bu değişime ayak uydurmaları gerektiklerini ifade ederek, “Kurumsallaşma hiçbir zaman amaç değildir, araçtır. Belirli bir düzen için de çalışmak, şeffaf olmak, rasyonel olmak. Kurumsalmış olmak için bir kurumsallaşma olmaz. Kurumsal yapılar daha ince eleyip daha sıkı dokurlar. Plan yaparlar. Kurumsallaşma bir aç kapa düğmesi değildir. Bir kültürel değişimdir. Kafa yapımızın alışkanlıklarımızın değişimidir.” diye konuştu.
Yılmaz, futbol alt yapılarının kendileri için çok önemli olduğunu da vurgulayarak, şunları ifade etti:
“Fenerbahçe 12 yaş altında da organize olmuş yeni teknik adamlar yeni tesisler ile Fenerbahçe'nin futbolcu yetiştirme yaşı sekize inmiştir. Hepimiz sadece üst yapıya yatırım yapılarak başarı elde edilemeyeceğini biliyoruz. Fenerbahçe artık yıldız oyuncu yetiştirmeli. Erken yaşlarda tespit ettiği yetenekleri ortaya çıkarmalı, bünyesine katmalı ve futbolcu transferinde de gelir-gider dengesini sağlayabilmelidir."
Fenerbahçe'nin kurumsallaşmada ki etik değerleri hakkında sorulan bir soruya ise Hasan Hakkı Yılmaz, "Açık konuşmak gerekirse bu benim hassasiyet gösterdiğim bir konu. Fenerbahçe de çalışanların etik değerlerinden kimsenin şüphesi yoktur. Çünkü etik değer sonradan öğrenilecek bir değer değildir. Onun için o değerler bizim içimize sinmiş değerlerdir." diye cevap verdi.
Fenerbahçe üyesi olan bir kişinin '3 Temmuz olayı markamıza çok büyük bir değer kaybı oluşturdu. Bu marka değerimizi nasıl düzelteceğiz?' sorusuna ise Yılmaz, "106 yıllık bir camiayı ne yaparsanız yapın ne kadar kötü söz söylerseniz söyleyin, çamura atın yine altın liradır, üstüne bir sürü kötülük ekleyin yapıştırın çıkardığınızda yine o altın lira olarak kalacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diyerek sözlerini tamamladı.