Yapı Kredi Portföy'ün yönettiği üç bireysel emeklilik ve dört yatırım fonunun aldığı notları, Fitch Ratings tarafından tekrar tescil edildi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre Fitch Ratings, Yapı Kredi Portföy yönetimindeki Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ A Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Koç Şirketleri İştirak Alt Fonu ile Yapı ve Kredi Bankası AŞ A Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Hisse Senedi Alt Fonu'nun "Güçlü (Strong)", Yapı ve Kredi Bankası AŞ B Tipi Şemsiye Fonu'na bağlı Özel Bankacılık Büyüme Amaçlı Değişken Alt Fon ile Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler AŞ B Tipi Şemsiye Fonu'na Bağlı Uzun Vadeli Tahvil ve Bono Alt Fon'unun ise "İyi (Good)" olan notlarını teyit etti.
Yapı Kredi Portföy'ün yöneticisi olduğu Allianz Yaşam ve Emeklilik Birinci Esnek Grup Emeklilik Yatırım Fonu'nun "Güçlü (Strong)", Allianz Yaşam ve Emeklilik Esnek Emeklilik Yatırım Fonu ile Allianz Yaşam ve Emeklilik Gelir Amaçlı Kamu Borçlanma Araçları Grup Emeklilik Yatırım Fonu'nun "İyi (Good)" notları da Fitch Ratings tarafından tekrar onaylandı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, geçtiğimiz yıl uygulamaya başlattıkları uluslararası fon derecelendirmesiyle sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Alpay, "Yapı Kredi Portföy olarak 11,5 milyar liralık bir büyüklüğü yönetiyoruz. Fonlarımızın sahip olduğu yüksek kalite derecelerinin bu yıl da teyit edilmiş olması atmış olduğumuz başarılı adımların sağlamlığının ve sürekliliğinin göstergesi oldu. Bundan sonraki dönemlerde sahip olduğumuz standartları koruyarak başarılarımızı daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapı Kredi Portföy, bu yıl mayıs ayında uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından Portföy Yönetimi alanında global standartlarda en yüksek derecelendirme notunu ifade eden Highest Standards (tur) notuna bir kez daha layık görülmüştü.
Uluslararası derecelendirme kuruluşları bu değerlendirmeyi, yatırım ve risk yönetimi süreçlerindeki uzmanlık kalitesi, makroekonomik ve teknik analizler ile beslenen araştırma süreçleri ve yatırım komitelerinin etkinliği gibi global standartlarda belirlenmiş fon kalite kriterlerini baz alarak yapıyor.