Malatya Evet Platformu adı altında bir araya gelen 135 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcileri, 16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylamasında evet diyeceklerini açıkladı.
Aralarında Malatya Fikir Adamları Derneği, Niyazi Mısri Vakfı, Memur-Sen, Askon, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti, İHH Malatya Şubesi, TÜGVA, Büyük Mürşid-i Kamil Ali Kara Vakfı, Malatya Araştırmalar Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti'nin de aralarında bulunduğu 135 farklı STK'nın temsilcisi, Malatya Evet Platformu adı altında Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.
Platform adına açıklama yapan avukat Özcan Çetin, Türkiye'de anayasaların 1961'den bugüne topluma karşı ve topluma rağmen vesayetçi müdahalelerle şekillendirildiğini söyledi. Çetin, millet iradesinden korkan ve milleti kontrol edecek bir anlayışla düzenlenen bu anayasaların milletin güçlendiği zamanlarda vesayetçi anlayışlara müdahale imkanları sağladığını belirtti.
Meclis'in son olarak milletin güçlendiği kapsamlı bir anayasa değişikliği gerçekleştirdiğini ifade eden Çetin, Malatya Evet Platformunun 16 Nisan'da halk oylamasına sunulacak anayasa metninin tarafı ve destekçisi olduğunu söyledi.
DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRECEK
Çetin, “Halkoyuna sunulan anayasal değişikliğin en temel özelliği demokrasimizi güçlendirmeye yönelik bir hüviyete sahip oluşudur. Doğrudan demokrasinin en güçlü aracı olan referanduma sunulan bu anayasal metnin dönüştürücü ruhu gelecek açısından bizlere güven vermektedir. Nitekim bu anayasa ilk kez bir darbe sonunda galip gelen millet ve onun iradesinin tecelligahı olan TBMM tarafından tanzim edilmiş ve millet olarak bizlerin onayına sunulmuştur. Yine ilk kez darbe sonrası silahların gölgesinde değil demokratik bir atmosferde propaganda yürütülmektedir. Bu ilklerin ruhunu barındıran ve millet iradesinin yansıması olan bu anayasa en büyük hayalimizdi ve bu gerçekleşmektedir” dedi.