Merkezi ortak sınavda din sorularının zor olduğu iddialarına eğitimciler tepki gösterdi. Öğretmenler “Müfredat haricinde soru yoktu” dedi.
Ortaöğretim 8. sınıf öğrencileri, merkezi ortak sınavların ikinci gününde de okuldan mutlu ayrıldı. Perşembe günü kendi okullarında Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik derslerinden sınava giren 1 milyon 290 bin öğrenci, dün de fen teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil alanındaki soruları yanıtladı.
İlk günkü sınavlarda din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının zor olduğunu iddialarına ise eğitimcilerden tepki geldi. Eğitimciler, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi sınavının da diğer sınavlarda olduğu gibi müfredattan hazırlandığını ve müfredat dışında bir soru asla sorulmadığını, haberlerin ise kasıtlı olarak yapıldığını söyledi.
-İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız: Matematik dersinde ya da başka bir derste olduğu gibi bu alanda da kitaplardan sorular soruldu. Soruları hazırlayan bir komisyon var ve bu komisyon da şu ana kadar işlenmiş konulardan soruları hazırladı. Müfredat dışına kesinlikle çıkılmadı. Soruların zorluğunu değerlendiren ölçme değerlendirmeci uzmanlarımız var.
-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Tuğba Ömür: Sorular müfredata ve öğrenci seviyelerine uygun olarak hazırlanmış. Her sınavda olabileceği gibi bu sınavda da çalışma ve kapasite durumuna göre yapamayan ya da yapabilen öğrenciler mutlaka olacaktır.
Derste anlattığımız konular
-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Adem Yılmaz: Derslerde anlatılan, çocukların seviyelerine uygun sorular soruldu. Sadece bir kaç soruda bilgi ön plana çıkarılmış. Bu da her sınavda olabilecek bir şeyr. Öğrencilerin çalışıp, çalışmadığını ölçmek için birkaç sivri soru sorulabilir. Genel olarak öğrencilerin de memnun olduğunu gözlemledim.