Eğitimi teknoloji ile bütünleştirmeyi hedefleyen ve halen test aşamasında olan Fatih Projesi, uluslararası alanda görücüye çıktı.
Türkiye’de üretilen ve Brezilyalı eğitimcilerin ilgisini çeken proje, Brezilya’nın Bahia eyaletinde düzenlenen uluslararası bir eğitim kongresinde tartışıldı.
Brezilya Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi davet üzerine ülkeye gelen Fatih Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Tüncel, üç gün süren konferansta projenin tanıtımını yaptı. Brezilya Eğitim Bakanlığı'na bağlı yetkililer ve binlerce öğretmenin katıldığı kongrede tanıtılan Fatih Projesi, Brezilya eğitim camiası tarafından büyük ilgi gördü. Brezilya hükümetinin gerçekleştirmek istediği eğitim reformları açısından önemli bir referans teşkil eden kongreye bazı senatörler ve önemli akademisyenler de katıldı. Brezilya medyasının ilgiyle takip ettiği konferansta projenin detaylarını paylaşan Tüncel, teknolojideki gelişmelerin eğitime kazandırılması konusunda Türkiye’nin tecrübelerini aktardı.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde eğitim teknolojisine yapılan yatırımın öneminden bahseden ve Brezilya’da yaptığı sunumu Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) değerlendiren Tüncel şunları söyledi:
“Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da teknolojinin kullanımı gittikçe artıyor. Gelişmiş ülkeler bu alanda ciddi yatırımlar yapıyorlar ki çocuklarını yirmi birinci yüzyıl becerilerine göre yetiştirsinler. Ülkemiz bu yüzyıl için büyük hedefler belirlemiş ve bu hedeflere ulaşmak için her alanda olduğu gibi eğitim alanında da birçok proje uygulamaya koymuştur. Bu projelerin en önemlilerinden birisi de Fatih Projesi’dir. “
“Bu proje tamamıyla bizim uzmanlarımız tarafından geliştirilmiş, yirmi birinci yüzyıl eğitim sistemini ülkemize kazandırmayı amaçlayan ve dünyada adından söz ettiren bir projedir. Brezilya Eğitim Bakanlığı bizi konferansa davet ederek proje hakkında bilgilenmeye ve tecrübemizi öğrenmeye çalışmıştır.”